HTML

utó

Friss topikok

  • gond/ol/a: na végre, újra sikerül belépni (2021.07.24. 09:20) por és lomb
  • gond/ol/a: @Rozsa T.: lányom legújabb verskötetének a cime éppen: Anna visszafordu;)(Karenia ANna természetes... (2017.12.17. 01:20) gyönyörű szerelmeim
  • gond/ol/a: hova tűntek az avatarok amúgy idén is voltam a koncertjén, a napokban...egyre jobb és szebb a hege... (2017.07.29. 01:08) hegedűkoncert a zenepavilonban
  • gond/ol/a: milyen érdekes, épp most került elő nagymamám egy 1952-ben irt levele, amiben a zenéről irja , s a... (2017.07.15. 20:28) sorszerűségek Csajkovszkij koncert körül
  • gond/ol/a: már csak online :( (2016.08.17. 00:41) a ligetben

Címkék

. (1) álom (1) betegség (1) Budapest (2) Címkék (5) élet (1) elmélkedés (26) épitészet (1) epizód (6) eset (3) festők (1) fi (1) film (6) fotó (6) halál (1) irás (1) irodalom (9) Isten (1) József (2) kapcsolatok (15) képzőművészet (5) kiállitás (2) kiállítás (4) könyv (6) könyvtár (2) lányom (8) Makó (21) Makovecz (2) Maros (3) múlt (11) múzeum (3) rádió (1) Radnóti (1) számitógép (1) Szeged (5) szinház (1) tánc (2) természet (7) történelem (4) vers (20) zene (6) zsidóság (6) zsinagóga (4) Címkefelhő

még mindig a szeretetről...

2013.03.29. 12:04 gond/ol/a

...a szeretet nem érzelem, hanem cselekvés...Akkor válik  teremtővé a szeretet, ha energiát kap. Ha tettekké formázod az érzéseid. Ha megmozdulsz, ha fizikai energiát forditasz rá...Erről szól a karma. hogy a szeretet energiát kapjon.

Ott töltődünk, ahol szeretetet kapunk.

...fontos, hogy minél többen szeressenek, mert amennyivel több az energiaforrás, annál többet tudsz tovább áramoltatni. Szeretetben pedig csak ott van részed, ahol tőled is kapni lehet. Isteni kör. (32.o)

,,,a testnek az a jó, ami neki jó. A szellemnek meg az, ami  másnak, mert ő a szeretet.  A test is szeret, de csak saját magát.

(A lélek meg néha nehezen tud dönteni. Ha önző lett. Nem maradt hű önmagához. A tiszta szeretethez, mert a lélek tiszta szeretet, ezt kapta útravalóul a teremtőjétől, a szeretet forrásától, amikor elindult anyagba sűrűsödni.

...teremteni csak szeretetből (fényből) lehet, mert a szeretet az egyetlen valóságos szubsztancia.)

A szeretet megbocsátó.... A lélek szeretetből szőtt részünk.

A rendezőelv a szeretetelv

A szeretetelv azt jelenti, hogy az isteni elv szerint cselekszel Ha szereted magad, mint másokat, és nem teszel semmit, amivel magadnak  vagy másoknak kárára lehetsz.

Ismerd fel a világ sötét oldalát, és tégy ellene azzal, hogy nem veszel részt a játékában.Ismerd fel, ha kegyetlen, rosszindulatú, haragos, féltékeny,. aggódó voltál, és semlegesitd. A szeretet jelenlétével... .a szeretet az egyetlen hatalom, megbocsátó jóságánál fogva, mely képes elhitetni, hogy  az értelmes életnek nincs vége....Mert a szeretet megtanit arra, hogy lényed nem csak anyagi szerkezet, hanem kiáradó energia, mely csak a szeretet birodalmában képes igazi örömeit megtalálni.

A szeretetet nem lehet elvesziteni, ha egyszer a tiéd.

Ahol valóban működnek a dolgok, ahol rugalmasan árad az élet, ott szeretet van.

Ha nem kapsz elfogadást, türelmet és megértést, fájdalmaid lesznek, veszteségeid, betegségeid. Ha te sem adsz, másnak lesznek fájdalmai, veszteségei, betegségei.De ha nem adsz, te sem kapsz. Ahogy fájdalmat nem, úgy szeretetet sem....Nem érted , miért a sok kin, amikor nem teszel semmi rosszat. Lehet, de talán jót sem!

---

...csak a szeretet hullámhosszán tudsz csatlakozni az élhető (isteni) birodalomhoz....ha elmulasztasz szeretetet nyilvánitani ott, ahol szükség van rá, életed egy darabkáját utasitod vissza. Igyekezz nem mulasztani, és bölcsen ugyan,de mindig készen állni, hogy segítséget nyújthass....A bölcs hozzáállás segit annak eldöntésében, az-e a segités, ha cselekszel, vagy az, ha nem.

(73.o.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lineas4.blog.hu/api/trackback/id/tr65179563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása